...altyd nijsgjirrich!
Werkgroep Duurzaam Munein/Readstjerk

Zomergroet van project Minituintjes uit Munein!

Nu de zomer op zijn einde loopt, willen wij nog graag nog een paar kiekjes delen van onze bloembakken en jullie meenemen in onze verdere plannen als werkgroep ‘Duurzaam Mûnein.

We hebben de afgelopen maanden veel positieve reacties gekregen, er zijn leuke gesprekken ontstaan over de bloembakken en wat er verder nog mogelijk is of beter kan. Ook mooi dat buurtbewoners aanboden om de verzorging van de bakken op zich te nemen!  Een geslaagd project dus!

Een project is per definitie een tijdelijk iets, we ronden het project dan ook officieel af en het beheer/nazorg valt binnen onze werkgroep Duurzaam Munein. Gelukkig hebben we wat budget overgehouden, zodat we de plantenbakken ook volgend jaar weer mooi kunnen maken.

What’s next? Daar gaan we als werkgroepje ook nog even over brainstormen. Op dit moment borrelen er wel een paar ideeën in onze hoofden. Zoals:

  • Het aanbod van de gemeente om te verkennen of we het pleintje (met klok en beeld) in Mûnein kunnen verfraaien, dit naar aanleiding ons vorige project.
  • Boomspiegels/hanging baskets met mooie beplanting?
  • De werkgroep Duurzaam Trynwâlden denkt na over een Trynwâlden brede opruimdag voor zwerfafval samen met de scholen, daar willen we als Munein/Readtsjerk ook aan meedoen toch?
  • Is een buurtkoelkast (zoals in Gytsjerk) voor overgebleven boodschappen en/of andere artikelen een goed idee en hoe en waar organiseer je dat?
  • Verkenning of een dorpsmoestuin ook een optie is.
  • Er komen straks met de nieuwbouw flink wat nieuwe inwoners in Mûnein erbij. Kunnen we die een warm welkom geven?

Er zijn nu ook al mensen in Munein/Readtjerk heel goed bezig met bijvoorbeeld het voorkomen van verspilling. Eieren aan de weg, groenten uit de tuin en wat over is voor buren/ kennissen en anders gratis op de heg. Wellicht gebeurt er op dit vlak veel meer, wat we (nog) niet weten.

Zonder meedenkers/meedoeners zullen de meeste ideeën op de plank blijven liggen. Zijn er bewoners van Munein/Readstjerk die dit leuke onderwerpen vinden om op te pakken? Dan horen we dat graag! We zijn ook benieuwd wat jullie verder belangrijk vinden op duurzaam gebied. Dus schroom niet om leuke verbindende/groene ideeën te delen!

Fijne nazomer en duurzame groet,

Pieter Willem Louwsma

Werkgroep Duurzaam Mûnein
pw_louwsma@outlook.com

0 van 0