...altyd nijsgjirrich!

Tante Jellebels toetje….

Donderdag 6 oktober waren de kinderen van de onderbouw van de Opstap en van It Kruirêd naar It Sinnehonk in Aldtsjerk gekomen. Daar werden de kinderen in het kader van de Fryske Wiken op de scholen van Fierkracht op de toneelvoorstelling Tante Jellebels toetje getrakteerd!

Van de melk van Klaartje, de koe van tante Jellebel, kan tante Jellebel heerlijke dingen maken, zoals bijvoorbeeld lekkere toetjes! En dat komt goed uit, want er is een toetjes wedstrijd en tante Jellebel wil meedoen. 

Ze heeft net een heerlijk toetjesrecept bedacht voor de wedstrijd, komt Post langs om te helpen proeven. Gelukkig vindt hij het heel lekker, dus met de laatste aanwijzingen gaat ze aan de slag, maar wat is dat nu… er komt geen melk meer! Hoe Klaartje de koe het ook probeert, haar melk is op. Zou er iets aan de hand zijn met Klaartje..? Wie kan haar helpen? En heeft ze op tijd weer melk voor de toetjeswedstrijd?

Ook de volgende week zijn er allerlei activiteiten in het kader van de afsluiting van de Fryske Wiken.

Ook is er een klein filmpje op Youtube gezet welke alleen met deze link te bekijken is.
(Voor een vergroting klik op de foto hieronder en bepaal zelf de snelheid.)