...altyd nijsgjirrich!

Wist u dat er een ‘hoge nood’-app is?

Met deze app maak je alle opengestelde toiletten zichtbaar en vindbaar

De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel wil zoveel mogelijk ‘opengestelde toiletten’ onder de aandacht te brengen van de bezoekers aan onze dorpen.

Hiervoor zijn tal van redenen te noemen. De belangrijkste zijn:

  • het voorkomt dat mensen thuisblijven: het tekort aan opengestelde toiletten weerhoudt mensen ervan de
    deur uit te gaan omdat ze niet weten of ze snel een toilet in de buurt kunnen vinden;
  • het is gastvrij: meer opengestelde toiletten maken de omgeving aantrekkelijker en gastvrijer voor een langer verblijf.
    Dit maakt het dorp aantrekkelijker en inclusiever;
  • het voorkomt het verergeren van gezondheidsproblemen: meer opengestelde toiletten voorkomen dat mensen
    gezondheidsproblemen ontwikkelen/verergeren (door ophouden en minder te drinken)

In onze gemeente Tytsjerksteradiel hebben we winkelcentra in de dorpen Burgum, Hurdegaryp en Gytsjerk. Maar ook in de andere dorpen in de gemeente zijn winkels, horeca en/of maatschappelijke voorzieningen zoals een multifunctioneel centrum, dorpshuis of sportvoorzieningen. Meerdere ondernemers en voorzieningen bieden de gasten en bezoekers op verzoek de mogelijkheid gebruik te maken van hun toiletvoorziening. Maar het kunnen er best nog meer zijn die beter zichtbaar en vindbaar zijn!

Maak alle opengestelde toiletten zichtbaar en vindbaar
Wanneer een ondernemer of bijvoorbeeld het dorpshuis het bedrijfstoilet beschikbaar stelt of wil stellen voor gasten, dan kan dat eenvoudig zichtbaar en vindbaar worden gemaakt via de app of via de website https://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen.
Daarbij kunnen de openingstijden, beschikbaarheid (vrouw, man, rolstoelgebruiker) en eventuele prijs worden aangeven. Ook is er een HogeNood-sticker verkrijgbaar voor de etalageruit. Deze sticker is te bestellen via: info@hogenood.nu.

De HogeNood-app is eenvoudig te downloaden op de mobiele telefoon. Per dorp kunt u het aanbod aan ‘opengestelde toiletten’ zien.
In de gemeente Tytsjerksteradiel zijn dat er op dit moment 13. Dit kunnen er meer worden als ondernemers en maatschappelijke voorzieningen toiletten beschikbaar stellen voor de gasten en dat ook kenbaar te maken via de ‘HogeNood-app’.

Op die manier kunnen wij samen de gastvrijheid voor de bezoekers in onze dorpen vergroten.