...altyd nijsgjirrich!

Karakteristykpriis Tytsjerksteradiel 2023: Sprekend erfgoed

Sprekend erfgoed is dit jaar het onderwerp van de Karakteristykpriis Tytsjerksteradiel. De stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel looft de prijs uit aan een persoon of organisatie voor de meest aansprekende presentatie van het monumentale erfgoed in een dorp of streek in Tytsjerksteradiel.

Erfgoed komt pas echt tot leven door het verhaal achter de stenen te vertellen via b.v. een audiotour, dorpswandelingen met gids, monumentenbordjes, publicaties, beeldmateriaal, een openluchtspel, erfgoed-dag, etc. Eén van de voorwaarden is dat het project gedurende langere tijd en/of met regelmaat te beleven is voor een breed publiek. Een onafhankelijke jury zal de inzendingen beoordelen.
Hoe doet u mee?
Een aanmeldingsformulier aanvragen bij secretaris@karakteristyk.nl met een korte vermelding van het onderwerp, uw naam en telefoon- en adresgegevens. Aanmelden kan tot 1 juni 2023.
De prijs
De winnaar ontvangt een plaquette en een bedrag van € 500,– .
De Karakteristykpriis is een initiatief van de stichting Karakteristyk Tytsjerksteradiel.
www.karakteristyk.nl