...altyd nijsgjirrich!

Open dag Moai Seldsum

Zaterdag was er een open dag bij Moai Seldsum in Oentsjerk. Hier werd 's ochtends de nieuwe dieren-/beleefweide geopend.

In de omheinde beleefweide lopen allerlei dieren. Van speciale kippen en varkens tot geiten, schapen en paarden. Ook wordt er een kapschuur gebouwd waarin de opslag van hout en het kloven daarvan gepland is. Op deze open dag stonden er verschillende kramen opgesteld. De bijenhouder liet in een kast het bijenvolk zien met een met groen gemerkte koningin en voor de kinderen waren er allerlei luchtkussens en andere attributen opgesteld. Ondertussen moest het werk doorgaan en werd de was aan het droogrek gedroogd….

Er werd informatie verstrekt en er was natuurlijk drinken en etenswaar te verkrijgen. Ook werd het rad van Moai Seldsum gedraaid. Veel bezoekers gingen naar huis met een, door de Trynwâldster middenstand beschikbaar gestelde, prijs. Het werd een gezellige open dag.

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op tablet of computer.)