...altyd nijsgjirrich!

Bernard Postma en Durk van der Meer nemen afscheid van brandweer Gytsjerk

Zaterdagavond 24 februari heeft de brandweer van Gytsjerk met een ludieke, in scene gezette, uitruk afscheid genomen van Bernard Postma en Durk van der Meer.

Tijdens het aanrijden bleek dat er rookontwikkeling in de zaal achter Café ’t Mounehoekje was en dat er nog 2 personen werden vermist. Voor beide heren de taak deze 2 personen (hun partners) te redden en de brand te blussen.

Bernard en Durk stoppen per 1 maart a.s. na respectievelijk 35 en 36 jaar brandweerdienst. Een zeer groot aantal dienstjaren waarbij ze klaar stonden voor de maatschappij en waar deze ploeg enorm veel waardering voor heeft! Op een later moment dit jaar zal nog het officiële afscheid volgen waarbij uitgebreid stil gestaan wordt bij de brandweercarrière van Bernard en Durk. Of dit hun laatste actie was voor brandweer Gytsjerk moet komende week nog blijken, de pieper kan zo maar nog een keer gaan…

De foto’s zijn ingestuurd en meestal staand gemaakt. Wanneer u op onderstaande foto klikt op computer of tablet dan kunt u uw eigen tempo bepalen en wordt deze vergroot.