...altyd nijsgjirrich!

Blaaskwintet Blaasvaak in het Readtsjerkje

Op 28 januari gaf Blaaskwintet Blaasvaak (fluit, hobo, klarinet, hoorn, fagot) een concert in de kerk van Readstjerk.

Speciaal voor hoornist Richard Kop was dat een thuiswedstrijd, hij woont met zijn gezin al weer jaren in Gytsjerk. De andere leden komen uit Leeuwarden, Sneek en Franeker. Blaasvaak is een ‘klassiek’ kwintet waarvoor componisten, net als bijvoorbeeld voor strijkkwartetten, originele muziek schreven. Ze speelden dan ook stukken die zich in de tijd bewezen hebben, zoals werk van Klughardt en Arrieu (resp. Duitse en Franse romantiek), maar ook recent werk van de Friese componist Feike van Tuinen. Blaasvaak deinsde trouwens ook niet terug voor een populaire tango of andere meer eigentijdse lichte muziek. Blaasvaak viert later in 2024 haar 20 jarig jubileum, dus hebben ze al best vaak geblazen met elkaar. De bezoekers konden ervaren waar dat toe leidt.
Website Blaasvaak.

Zie hier Youtube:
opname 1

Opname 2

0 van 0