...altyd nijsgjirrich!

Mooi resultaat Friso Elzinga uit Mûnein

Friso Elzinga ( 13 jaar) uit Mûnein is afgelopen zaterdag op het NK judo -18 jaar in Den Haag derde geworden. Normaal gesproken judoot Friso nog in de klasse tot 15 jaar.

Twee weken geleden wist Friso zich in Oude Pekela te plaatsen voor het NK judo door derde te worden op het Districtskampioenschap. Friso was op het NK de eerste partij vrijgeloot, daarna wist hij 2 partijen te winnen. Vervolgens stond hij in de halve finale. Deze verloor Friso en vervolgens mocht hij judoën om het brons. Dit was een spannende partij en Friso wist uiteindelijk twee keer te scoren met een waza-ari en waarmee hij de bronzen medaille wist te bemachtigen.

In de bijlage een podiumfoto en een foto van Friso en een foto van Friso met zijn trainer en coach Matteh Engels.

0 van 0