...altyd nijsgjirrich!

De speeltuin is geopend in Mûnein!

De kinderen hadden de speeltuin allang gevonden en er werd dan ook al een paar weken naar hartenlust gespeeld op de nieuwe attributen van de speeltuin.

Maar woensdagmiddag werd deze rookvrije speeltuin officieel geopend door wethouder de Pee en DB voorzitter Stoker. Zij onthulden het eerste generatiebordje met het logo van een rookvrije ruimte in de gemeente Tytsjerksteradiel. De speeltuin is nog niet af. Zo komen er nog bordjes met Friese teksten voor het bevorderen van de Friese taal en er komt nog een bijenhotel voor aandacht voor de biodiversiteit.
High Five was er om de sport te stimuleren en natuurlijk was er wat lekkers en gezonds te eten en te drinken.
De speeltuin is mogelijk gemaakt door o.a. de Gemeente Tytsjerksteradiel, de Provincie Fryslân, de Stichting Van der Meer-Boerema, het Postcode Loterij Buurtfonds, de Stichting Femme van der Schaaf en uiteraard het eigen Dorpsbelang Mûnein & Readtsjerk!

Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op tablet of computer.