...altyd nijsgjirrich!

Friese Doortrappen-seizoen door wethouder Van Zandbergen geopend

Woensdagochtend 27 maart was de opening van het Friese Doortrappen-seizoen in Oentsjerk. Het programma Doortrappen heeft als ambitie om ouderen tot hun 100ste veiliger te laten fietsen.

Er stonden zelfs twee fietsen zonder accu geparkeerd, de rest was naar Oentsjerk gekomen op een elektrische fiets. Wethouder Berber van Zandbergen heette de ongeveer 20 fietsers van harte welkom. Zij gaf aan dat de gemeente het erg belangrijk vindt dat vooral ouderen zich goed bewegen. Mevrouw Giesberts, van de gelijknamige praktijk Fysio Giesberts, gaf vooraf nog advies en oefeningen hoe de spieren te gebruiken bij het fietsen. Dat waren er nogal wat!
Hierna werd de wethouder een graffiti spuiter! Door een mal werd met hulp van de fysiotherapeut op het fietspad het Doorfietsen logo gespoten. De te fietsen route was ongeveer 20 tot 25 kilometer lang en ging over veilige paden en wegen. De tocht werd afgesloten in Kafee it Wapen fan Fryslân.

(Klik op onderstaande foto voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid op tablet of computer)