...altyd nijsgjirrich!

Openingsevent 20 maart Speeltuin Mûnein!

Sinds een paar weken wordt er weer naar hartenlust gespeeld in de vernieuwde speeltuin in Mûnein. Prachtig om te zien en te horen, wat een levendigheid op het veldje!  En dan is de werkgroep Vernieuwen speeltuin Mûnein nog niet klaar met dit project want wachten nog een paar onderdelen om te doen. Zo willen ze de Fryske Taal in de openbare ruimte nog bevorderen en een steentje bijdragen aan het bevorderen van de Biodiversiteit. Hier gaan ze de komende tijd nog mee aan de slag.

Het spelen wacht natuurlijk niet op een insectenhotel en Fryske taal bordjes! De gemeente Tytsjerksteradiel wil daarom graag de nieuwe speeltuin officieel openen. Tegelijk met de opening wordt het eerste rookvrije generatiebord van de gemeente geplaatst. Dit zal gedaan worden door wethouder Caroline de Pee.

Woensdag 20 maart wordt de nieuwe speeltuin in Mûnein ‘officieel’ in gebruik genomen! Voor de kinderen (4-12 jaar) uit Mûnein en omgeving organiseert High Five Sportstimulering een leuke gratis activiteit vanaf 15.00 uur in de nieuwe speeltuin! Inclusief wat lekkers en gezonds te eten en te drinken. Zie bijlage voor de flyer.

De werkgroep Vernieuwen speeltuin is al super trots op het resultaat en blij met de goede samenwerking met alle partijen!  Bij deze willen ze de financiers die dit plan mogelijk hebben gemaakt nog even in het zonnetje zetten. Dit zijn de Gemeente Tytsjerksteradiel, de Provincie Fryslân, de Stichting Van der Meer-Boerema, het Postcode Loterij Buurtfonds, de Stichting Femme van der Schaaf en uiteraard het eigen Dorpsbelang Mûnein/Readtsjerk! Samen hebben ze het mogelijk gemaakt dat er een prachtige speeltuin in Mûnein is gekomen waar ze de komende jaren nog heel trots op zullen zijn. Bedankt hiervoor!
De werkgroep wil nog wel iets leuks organiseren in de zomerperiode wanneer alle onderdelen van het projectplan afgerond zijn. Jullie worden op de hoogte gehouden!

Poster