...altyd nijsgjirrich!

Roofvogels op de Paadwizer, nu met meer foto’s.

Afgelopen vrijdag kwam er een valkenier naar de Paadwizer.

Alle klassen kregen les van Klaas de Vries van Valkerij de Wâlden. Hij vertelde enthousiast over de verschillende roofdieren die hij mee had; de zeearend, rode wouw, woestijnbuizerd, slechtvalk, gier, oehoe, caracara, witwangdwergooruil en kerkuil.
De kinderen moesten erg stil zijn omdat roofdieren erg goed horen. Sommige kinderen kregen een grote handschoen aan met een stukje vlees. De vogel kwam dan op de handschoen zitten om het vlees te bemachtigen. Andere kinderen wilden de vogels alleen een aai geven en sommigen vonden het alleen al spannend genoeg om de vogels te zien….
Kortom een afwisselende en aanschouwelijke les met levende vogels.

(Klik op de foto hieronder voor een vergroting en het bepalen van eigen snelheid. Sommige zijn staand gemaakt en komen niet in zijn geheel in de reader….)