...altyd nijsgjirrich!

Update Aldtsjerk Foarút

Er komt beweging in het plan van Stichting Aldtsjerk Foarút.

Aldtsjerk Foarút en Jelle Bijlsma presenteren het huidige plan aan de Raad op 9 december
Bij positief besluit van de raad vindt op korte termijn een vervolgoverleg plaats met dorpsbelang Aldtsjerk, waarna zo snel mogelijk het dorp over de plannen wordt geïnformeerd.

Positieve ontwikkeling
Het plan waar de Stichting al sinds 2008 aan werkt, bleek jarenlang lastig om procedureel en financieel van de grond te krijgen. Nu er een samenwerking is gevonden met Jelle Bijlsma te Gytsjerk, komt er schot in de ontwikkeling van het plan; mede omdat deze partij het plan binnen de huidige stikstofregels kan realiseren.

Wat is (nog steeds) het doel
Naast tien starterskavels waarbij “eigen jeugd” voorrang krijgt, komen er ook tien kavels voor de vrije sector, zeven recreatiewoningen en drie kavels voor wonen en werken. Naast huizenbouw wordt er tevens een recreatiemeer gerealiseerd aan de noordkant van het dorp.

Hou onze website in de gaten voor actueel nieuws en agenda (www.aldtsjerkfoarut.nl) of meld je aan via Facebook.